Av-Zan-Iaz Alana Født:05.10.01. - 11.04.11. (BBEe)  Jakt: 3 x 2 BK 1 x 3 pr BK, Utstilling: 2 x Cert ,2 x BIM ,Res. CACIB -26  x Ck. BIS veteran høsten 2010.BIM & BIR Veteran,Beste junior, Veteran mester flat mesterskapet pinsen-10

 

Alana var en rolig og forsiktig tispe. Hun elsket å snørekjøre på ski om vinteren. Løpe var noe hun trivdes veldig godt med og hun hadde stor fart når vi var på tur. Hun var dyktig på felt søk. Det var noe som lå for henne. Her hadde hun stor fart og et systematisk søk. Lydighet var hun litt tregere en sin mor og søster på. Hun gikk øvelsene ,men ikke med den gløden som Zania hadde. Men det kom vel også av at Anita som fører ikke synes det var noe så veldig med den perfekte konkurranse lydigheten hun heller :-) Hun var Anita sin øyesten. Hun ble dypt fornærmet hvis hun ikke kunne bli med overalt. Alana var en hund som var snill mot alt både på to og fire ben. Hun gikk alltid løs og trengtes ikke passes på. Alana hadde sitt første valpe kull  i våren -04. Og sitt andre kull lille julaften -06. Hennes valper er alle Hd fri A. Hun var en omsorgsfull mor med veldig god oppdragelse av valpene sine.Og videre en omsorgs full bestemor som tok seg godt av alle valper som fantes i huset her. Jakt og dummies var noe hun elsket å holde på med. I jakten hadde  hun en veldig god fart og glød både på vilt og dummies. Dette synes hun var kjempe morsomt. Hun hadde den herlige tiggingen med å sitte å løfte forsiktig på det ene forbenet med et klart ønske om at nå er det min tur til å hente noe.   

Alana startet å trene jakt ca 7 år gammel Hun har stilt på en jakt prøve .Her fikk hun en 2 premie, med god hjelp av Anita som fører som slapp alle dummisene rett i bakken når hun avleverte. Hmf.  Konkurranse nerver er noe Anita må gjøre noe med. Ikke fikle så innmari....Gøy synes hun i hvert fall det var. Hun tok både fugl og kanin spontant og bar det fornøyd tilbake til en ikke like fornøyd fører. Anita vegrer nemlig litt vilt.

 Alana hadde også den morsomme evnen til å rett å slett bare ta en bolle som vi satte ned til alle med noe godt i ,og enkelt og greit bære den litt bort å spise godisen som "alle" fikk selv. De andre stod alltid like rare igjen og ingen gikk etter for å ta noe. Det samme skjedde med yoghurt begre. Ganske morsomt da hun er den mildeste hunden vi hadde i flokken ,men dette ordnet hun flott opp i.

Alana ble bare 9 1/2 år gammel. Hun hostet ca 4-5 ganger i begynnelsen av Mars uten at det ble noe mer med det. 20 mars var hun andpusten på tur og på markeringer ,men gikk feltsøk kjempe bra. I løpet av uken ble pusten tyngre og vi tok en tur til veterinæren. Hun hadde veldig forhøyet betennelse verdier i blodet men alt var bra ellers på blod prøven. Bilde av lungene viste fortetninger og hun ble satt på antibiotika. Dette hjalp litt men temperaturen holdt seg relativt høyt og gikk liksom ikke ned. Kort fortalt ble hun tettere og tettere i brystet og 11 april valgte vi å la henne sovne inn. Hun var med på valpetreff dagen før og var blid og fornøyd med å så på alt som ble gjort fra Feltsøk til lydighet. Hun fikk velge selv med å gå ut å inn som hun ønsket. Hun ville til å med være med på en liten tur på søndags morgenen. Utover kvelden ble hun merkbart verre. Vi hadde tatt henne av medisinen dagen i forveien og da blusset det opp i rekordfart. Tung pustet hadde hun vært til å fra hele tiden, noen dager verre og noen dager litt bedre. Bildene av lungene noen dager før viste oss jo også at det bare var spørsmål om tid da de var blitt mye verre. Hun fikk ny antibiotika på søndags kvelden og i løpet av natten var hun bedre i temperaturen men fremdeles med veldig tung pust og en bi lyd som også var kommet til. Hun hadde også tydelig vondt når hun la seg på siden å fikk flere smerte stillende i løpet av natten og morgenen. Mandags morgen var hun blid og like herlig som vanlig, men tydelig sliten etter 3 ukers syk dom og vi valgte da den tunge veien til veterinæren igjen. Dette var en forferdelig avgjørelse å ta men God jenta vår skulle ikke bli redusert helt til en smerte bylt før hun fikk sovne inn. Så tusen takk Alana for 9 1/2 nydelig år med deg. Du er den snilleste og mest trofaste hunden vi noen sinne har vært borti. Du vil alltid være i våre hjerter.

 

 

 

 

Vi i Kennel Av Zan Iaz benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå bruken av websidene våre. Ved å fortsette på sidene aksepterer du dette. Ha en fin dag!